2012. január 3., kedd

Így sütünk mi

Először is rendelünk hurkát (véres & májas) és kolbászt (hagyományos & modern) Józsitól. Elősütjük majdnem készre. Felmérjük a terepet, ami jelen esetben a teljesen elmocsarasodott ZP hűlt helyét jelenti, így alternatív helyszínt keresünk a közelben. Felállítunk egy asztalt, egy mobil grillt, faszenet izzítunk és már mehet is a móka. Elősütött alapanyagokkal az sem gond, ha mínusz fokok repkednek, lényegében csak rájuk melegítünk. Közben iszunk pálinkát, sört, bort és legújabb szerzeményünket (köszi Dani!) a forralt pezsgőt. Ez utóbbihoz egy recept:

  • száraz pezsgő (állítólag prosecco-val kéne)
  • bodzaszörp
  • friss mentalevél
  • citrom és narancs karikák (opcionális)
  • kevés friss gyömbér (opcionális)

Az alapanyagokkal mindenki játsszon ízlése szerint. Egy dolgot érdemes azonban nem elfelejteni, az alkohol intenzív és hosszan tartó melegítés hatására párolog.


Így nézett ki, amit ettünk:


És így néztek ki, akik ették:


Majd még biztos grillezünk máskor is, ne szomorkodjatok. Sőt, januárban ismét hagyományos Lakásétterem, készüljetek!

ZSTM
 

1 megjegyzés:

martinelli írta...

Micsoda finomságok!